Meistä

Lattilankkujen tarina alkoi jo 70-luvulla kun Stig Hansson perusti sahan Loviisan Söderbyhyn. Stig oli tehnyt metsätöitä hevosten kanssa ja haaveillut omasta sahasta. Kun hän oli saanut kerättyä riittävästi pääomaa, hän osti raamisahan jonka hän siirsi Loviisaan.

90-luvulla toimintaan tuli mukaan Stigin poika Jan Hansson ja Hanssonin Saha Oy perustettiin. Toiminta oli pitkään puun sahausta ja jalostus tuli mukaan vähitellen. Stig ja Jan kehittivät parhaat tavat kuivata, sahata ja höylätä leveitä lattialankkuja. 2000-luvulla pienen sahan puun sahaus oli lopetettava, mutta lattialankkujen valmistus jäi. Tänäkin päivänä lattialankut valmistetaan vanhan ”reseptin” mukaan.

Tänä päivänä toiminnasta vastaavat Jan ja hänen vaimonsa Siru Lind edelleen samalla tilalla Loviisan Söderbyssä. Lattialautojen valmistus ei ole juurikaan muuttunut. Työhevoset ovat vaihtuneet ravihevosiksi, jotka nekin ovat Stigin kasvatteja jo neljännessä polvessa.

Jan tietää miten puu saadaan houkuteltua haluttuun muotoon ja millä tavoin sitä on paras hioa että lattiasta tulisi sileä, mutta ei liian liukas. Jan palvelee asiakkaita lattialankkujen lisäksi myös muissa rakennustuotteissa toisessa yrityksessään www.puumarket.net

Siru aikatauluttaa toimituksia ja kuljetuksia sekä auttaa sinua valitsemaan oikean pintakäsittelyn ja sävyn lattiallesi. Sirulta saat lattilankkujen lisäksi apua kaikkiin remontin ja rakentamisen koordinointiin liittyvissä asioissa. Jos sinusta tuntuu että materiaalien ja ratkaisujen valitseminen on vaikeaa ja rakennusmies puhuu hepreaa, voit ottaa Sirun avuksesi jo remontin tai rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Projektissa Siru toimii tulkkina rakentajan ja asiakkaan välillä, auttaa löytämään toimivimmat ja kauneimmat ratkaisut ilman turhia kuluja, tekee tilauksia, aikatauluttaa toimituksia ja toimii tukihenkilönä joskus rankankin prosessin aikana.